fredag 15. august 2008

Tegnede rammer


*Jippi* Jeg har fått laget en side i AJ'n min! Jeg har faktisk laget meg en ny AJ også - reservert #Fredagsutfordringene. Den er i A4-størrelse, og jeg merker at det er det jeg liker best. Moleskine-bøkene mine er litt for små til å kunne utfolde seg skikkelig i :)

Jeg har drodlet rammer. Moro! Utfordrende å finne nye måter å tegne dem på. Prikker, streker, rundinger, ruter... Jeg fikk også brukt endel av de engelske stempeltekstene jeg har og som jeg liker godt. (Kjenner selvfølgelig veeeeldig sterkt på at jeg skulle hatt så mange, mange fler...)

En aldri så liten Trinn-for-trinn, for bakgrunnen ble slett ikke slik jeg hadde sett for meg. Jeg startet liksom i Horten og trodde jeg skulle ta motorveien inn til Oslo, men plutselig så var jeg istedenfor på Bastøferja over til Moss, og derfra en svipptur innom Son og så snurret jeg visst noen karuseller på Tusenfryd, før jeg havnet på taket av Operaen for å beskue kunstverket mitt... *fnis* Jaja, jeg kom iallfall fram, selv om det ble noen omveier underveis her... Det vil du se snart... :)
1. Skjær til en bunke med gamle boksider.
2. Dekk arket med decoupagelim.

3. Lim på noen av stripene - gjerne på kryss og tvers. Pass på at det er godt med lim under alle bitene.
4. Du velger selv om du vil dekke hele arket, eller la noen områder være åpne.
5. Sånn ble min:
6. Og siden dette handler om rammer, så må jeg se til å få til noen rammer også - ikke bare surre med bakgrunner... *fnis* Grunnen til at jeg valgte å lime på disse tekstbitene, var å få litt juksehjelp med å tegne opp rammer etterpå. Slik som de er limt på nå, kan jeg bare følge kantene på enkelte biter for å tegne opp rammer.
7. For å få rammene litt tydeligere, maler jeg dem med hvit maling inni. Ikke så tykt lag, for jeg vil at teksten skal synes igjennom.
8. Så maler jeg alt rundt rammene i en lys blåfarge.
9. På tide å drodle :) Og det som er så genialt med drodling, er at det er mer enn lov å tegne skjeve streker og merkelige sirkler! Kjekke greier, ikke sant?
10. Og plutselig satt jeg der og malte med hvitt inni alle rammene mine - helt uten å tenke meg om. Så, sånn ble det visst...
11. Og ingen drodling uten hvit penn... Det gir alltid stilig effekt. Bænkers, lissom...
12. Så hadde jeg egentlig tenkt å skrive noen tekster for hånd, men oppdaget plutselig at det faktisk var mange av stemplene mine som passet perfekt i rammene mine. Så, vips ble det stempling i steden for.
12. Jeg syns siden ble litt tam og tenkte at litt fettfarger gjør susen... Litt sterk blå mellom rammene, for eksempel.
13. Nå er jeg ikke sikker på om det var så veldig lurt. Men, nok en gang bare ble det sånn...
14. For å dempe blåfargen litt, gikk jeg over med en hvit farge. Den blandet seg pent med den blå og roet uttrykket litt igjen. Dessuten slapp jeg å gnukke med pekefingeren nå, for det funket med å gnukke med den hvite. *juuhuu* Med andre ord ingen sår pekefingertupp i kveld!
15. Åsså måtte jeg jo sverte kantene med sort... Det hører liksom med, det :)
Sånn, det var min side. Nå gleder jeg meg til å se din :)

11 kommentarer:

Gunn (Merete) sa...

Og denne ble bare skikkelig stilig altså. Du er bare så rå på drodling. Jeg har så vidt fått begynt på min side. Har malt den med gesso og venter på at det skal tørke.Så det er håp denne uka også.
Jeg har også lurt på litt større journal til utfordringene.Moleskinen blir litt liten av og til. Jeg bruker litt større sidet til Nancy sine utfordringer- A5, det hjelper. Kanskje den neste blir A4.

Vibeke sa...

Dette ble utrolig flott!!! Gøy å se bildene dine av hvordan du gjorde det!!:)

isa Norris sa...

fantastic Ashild!!!! LOVE this!
hope you are well
isa x

Ruth sa...

Denne var virkelig stilig!!! Takk for at du deler trinn for trinn bilder med oss! Er kjempekjekt å se!

ElinA sa...

Kjempestilig side Åshild! Du er jo rå på å lage bakgrunner, og en racer til å drodle! ;)

Får se om jeg rekker denne utfordringen, ferien er jo slutt, og da forsvinner visst en god porsjon av overskuddet også...

Anne Kristine sa...

Du er jo utrolig flink!!! Så flotte de rammene er og så flott med trinn for trinn bilder. takker og bukker for inspirasjon her. :o)

Beate sa...

Oi, for en knall ide!! Takk for inspirasjonen. :)

Anonym sa...

Så kult. Dette skal ejg prøve emg på. :)

Gunn (Merete) sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gunn (Merete) sa...

Her er min ramme side

rammeside

Blogger sa...

BlueHost is ultimately one of the best website hosting provider with plans for any hosting requirements.