torsdag 29. mai 2008

Et møte med autoriteter

Noen dager blir ikke som planlagt. Min dag har vært en sånn en. En dag med utrolig mye følelser. Faktisk så sterke at jeg ennå ikke klarer å finne noen måter å uttrykke dem på. Så, selv om det ideelt sett hadde vært supert å bruke Art Journalen min til å jobbe meg gjennom denne dagen, så er det ikke alltid det funker i praksis. I dag har jeg mer enn nok med å bare være.

Men jeg har lyst til å gi dere en utfordring litt i tråd med mine egne følelser i dag:

1. Gjennom livet møter vi autoriteter av ulike slag. Noen autoriteter har vi stor - og sunn - respekt for, andre autoriteter får oss til å føle oss små, ubetydelige. Noen autoriteter føles det naturlig å lytte til, andre får hele kroppen til å protestere. Ta utgangspunkt i en situasjon hvor du må forholde deg til autoriteter - gjerne en situasjon hvor du føler deg liten. Skriv, tegn, mal, klipp, lim, klin, klæsj. Finn måter å illustrere deg selv i denne situasjonen.

2. Så for deg som vil, del to; tenk deg den samme situasjonen. Men nå vil jeg du skal sette på deg dronningkronen og vise verden hvem som er sjefen! Jeg har nemlig stor tro på at det å visualisere nettopp dette, kan være med på å styrke denne følelsen i oss. Sunn terapi, med andre ord :)

(Og for dere som måtte lure på det; konserten i går gikk veldig bra, og det gjorde syngingen min også. Jeg var nervøs nok til å få naturlig vibrato på stemmen *knis*, men heldigvis trygg nok til å klare å formidle det jeg ville formidle. Og det er det aller viktigste for meg. Ikke det å synge klokkerent og perfekt, men det å klare å formidle - og dermed også berøre de som ser og hører på. Musikk er magiske greier, ikke sant?)

1 kommentar:

Benedicte sa...

Av og til treffer du skummelt godt med utfordringene du legger ut, Åshild, og dette er en av dem :-) Ikke en spesielt avansert side, men i sort/hvitt, litt sånn som jeg i hvert fall opplever relasjonen mellom en autoritet og meg. Håper du har spennende og fantastiske dager i Tr.heim :-)