lørdag 26. juli 2008

Vintage og serendipity-teknikken

Jeg har lyst til å vise dere en enkel, men morsom teknikk, som kanskje mange av dere allerede kan. Men, likevel - det kan jo være noen av dere den er ny for. Teknikken kalles 'serendipity' og er en super teknikk for å få brukt litt restepapir.


Selve ordet forklares slik i Wikipedia:
Serendipity is the effect by which one accidentally discovers something fortunate, especially while looking for something else entirely.


Og det sier ikke så veldig mye om papir og teknikker akkurat. Men, tanken er egentlig riktig. Man gjør noe, og så - vips - har det blitt noe helt annerledes.


Her er noen morsomme sitater også:
"Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for." Lawrence Block
"The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!', but 'That's funny …'"
Isaac Asimov
"Serendipity is putting a quarter in the gumball machine and having three pieces come rattling out instead of one—all red."
Peter H. Reynolds
"--- you don't reach Serendib by plotting a course for it. You have to set out in good faith for elsewhere and lose your bearings ... serendipitously."
John Barth, The Last Voyage of Somebody the Sailor
"Serendipity is the art of making an unsought finding."
Pek van Andel (1994)
"Serendipity is the faculty of finding things we did not know we were looking for."
Glauco Ortolano (2008)


Vel, tilbake til trinn for trinn:

Du trenger restepapir, gjerne i vintagestil, og dobbeltsidig limark. (Du trenger ikke slike limark, men det gjør prosessen mye enklere.)
Fjern det ene beskyttelsespapiret på limarket. Nå skal du rive biter av restepapiret. Jeg liker ikke rette kanter, så jeg river alle rette kanter bort med én gang.
Riv så mindre biter og legg de hulter til bulter på limarket. Det gjør ingenting om papirbitene kommer på utsiden av arket. Det renskjærer vi senere.
Gjør det samme med de andre papirtypene 0g fortsett til hele limarket er fyllt med papirbiter.
Da ser arket slik ut.
Ta så decoupagelim (eller annet blankt lim) og legg som et jevnt lag over hele arket. Dette er for å forsegle de små bitene skikkelig. Og - jepp, la det tørke.... *sukk* (Og for de av dere som har skjønt at jeg ikke klarer å vente til det tørker av seg selv, så stemmer det at jeg fyrer løs med varmepistol! Det funker gulle godt! Myyye kjappere :) Bare vær obs på at limarket kan smelte hvis det blir for varmt...)
Svert gjerne kantene med blekk, og særlig nå til vintage-utfordringen.
Og slik ble den ferdige siden min. Det er visst ikke så mye igjen av bakgrunnen, ser jeg... Men dere vet jo at den er der *fnis*

Ingen kommentarer: