onsdag 5. november 2008

Shabby Chic - page 1
Jeg har endelig fått laget min første Shabby-side. Og jeg har prøvd Beeswax for første gang! Jeg syns det er moro - men jeg ser også at det kan være greit å øve litt mer... *fnis* Jeg har knipset noen bilder fra prosessen, men husk at jeg er langt fra proff på dette, ok? I've finally made my first page in my Shabby Chic AJ. And I've tried Beeswax for the first time ever! I like it - but I also see that I need some more practice... *lol* I'll try to give you a tiny tutorial for my page - but keep in mind that I'm not a pro at all, okey?

Det aller første jeg gjorde var å lime på de papirbitene jeg ville ha til bakgrunn. Jeg tegnet også på sømmene fordi jeg ikke visste om det var mulig å skrive på beeswax'n... og det vet jeg fortsatt ikke (merk: sjekk ut, Åshild!). The first thing I did was to glue on all the paper pieces for my collage background. I also draw some fake stiches because I didn't know wether it is possible to draw or write on the beeswax... and I still don't know (note to self: try it!).

Jeg limte også på et barnebilde av meg, for jeg har tenkt å bruke disse på alle sidene mine. Det blir litt symbolsk, for jeg vil tro at tonen min var både klarere og mer 'ubesudlet' når jeg var liten... I also added a picture of me, because I plan to use these photos for all my pages. It'll be kind a symbolic - I guess my sound/voice was more original and clean when I was a kid...
Jeg vet at Melting pot er en kjekk greie når man jobber med beeswax, men det har jeg ikke. Den er kjekk fordi voksen stivner skrekkelig fort ellers... Men siden jeg ikke har denne geniale greia, må jeg bruke andre metoder. Jeg fant en sånn liten kakeform og sammen med varmepistolen min, smeltet voksen som bare det. I know that the best way to work with beeswax is to use a Melting pot, but I don't have any. It's easier because the wax gets cold just so quick...! But, since I don't have this genius thing, I had to find other ways... I had a nonstick cookie-thing and my heat gun - and the wax melted just fine.

Og mens den var flytende, smurte jeg et lag med voks over hele siden. Jeg måtte varme den opp igjen flere ganger... Men, det gikk da på et vis... selv om det ikke akkurat ble glatt og fint... And while the wax was still fluid, I had to work real fast and even re-warm the wax several times. But somehow it worked *lol* I laid a layer of wax all over my page. I didn't get it very smoothe...
Men jeg har jo fått meg denne snertne saken - et ministrykejern egentlig laget for quiltere, tror jeg... But I have this cute'n tiny iron (made for quilters, I think)...
Her ser dere bildet mitt før strykingen. Here you can see the picture of me as it is before using the iron.

Og her er det etterpå! And here is after! *simsalabim*

Du kan til og med bruke voksen til å feste blonder og mer tredimensjonale greier. You can even use the wax to glue on laces and more dimentional stuff.

Når bakgrunnen var ferdig, printet jeg ut teksten og limte den på siden. Jeg har også pyntet med litt blomster og bling. When finishing my background, I printed my tekst and glued it to the page. I also used some flowers and bling.


10 kommentarer:

Ingrid sa...

Great page! Thanks for also sharing how you created it.

Gunn (Merete) sa...

Denne var nydelig Åshild. Så kjekt at du delte fremgangsmåten. Jeg har fått både bivoks og strykejern nå, så denne teknikken må bare prøves.
Jeg har også meldt på swappen. Gjorde det i forrige innlegg.

Gladie sa...

du og du så lekkert det ble!!!

Torill sa...

Så utrolig stilig!! Litt arti å se at ting blir flott, selv om man fikser og trikser litt! Det er jo dette hobbyen dreier seg om ikke sant!!!
Lykke til videre!!!

wendela sa...

wow!! This is really gorgeous, thanks for sharing!

Anita Thorsen sa...

Så lekker denne siden og frensiden ble. Gleder meg til å se fortsettelsen også.

Ha en fin dag.

Anne Kristine sa...

Kjempeflott side Åshild og så fint at du tok bilder under prosessen. Prøvde meg i dag jeg også og så jo at litt øvelse er nok lurt ..he..he..
Men det å stryke var lurt...har bare ikke et slikt lite søtt strykejern som deg da :o)

DymphieM sa...

you're a genius! I would have never thought of using a bread form (?) as a melting pot, thanks!

nightowl sa...

Your page turned out beautifully just like your cover! I love the ideas you gave for the beeswax as well! Thanks!

Catharina Maria sa...

Beautiful page !