onsdag 7. mai 2008

Uke 19: Teknikk - Lek med fettfarger

(Først: Jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre med denne bloggen... For det første vet jeg ikke om det faktisk er noe behov for den? For det andre vet jeg heller ikke hva slags type utfordringer og sånt dere evt. vil ha her? For det tredje, så kan jeg kanskje like godt legge AJ-ting ut i den vanlige bloggen min? Jeg er som sagt veldig i tvil. Kom gjerne med innspill. Det hadde jeg satt stor pris på!)


Det er ikke så veldig lenge siden jeg gjenoppdaget fettfargene. Og nå kan jeg ikke skjønne hvordan jeg i det hele tatt har klart meg uten dem! For noe så moro :) Jeg digger at fettfargene har en sånn utforming at det er plent umulig å være nøye og pirkete når jeg bruker dem. De roooper etter å bli brukt spontant, røft og lekent. Og så kan de bruke sammen med det meste, egentlig. De funker utrolig godt sammen med maling. Og så kan du jo velge om du vil beholde den 'naturlige streken' du får når du tegner med dem, eller om du vil bruke fingrene til å gni fargene utover. Det blir to helt forskjellige uttrykk. Jeg vet at mange også smelter fettfarger og får stilige bakgrunner på den måten. Jeg har ikke prøvd det selv...


I går begynte jeg å lage en ny side i Art Journalen min. Jeg satte i gang i kjent stil; med å male bakgrunnen med akrylmaling. Så limte jeg på et utklipp fra et ukeblad. Og kom plutselig på at jeg ville bruke fettfargene mine. Så først tegnet jeg inn litt dybde i bildet - litt skyggelegging med lilla og sort. Jeg brukte fingeren for å gni fargen jevnt utover. Til slutt gikk jeg over ytterkantene på arket, med lilla og sort, og fikk på den måten rammet inn siden.


Men siden ble kjedelig, så jeg tok et nytt akvarellark og fargela med fettfarger, i samme nyanser som på bildet. Også her ble fargene gnidd utover. På toppen brukte jeg en grov pensel til å legge på litt hvitmaling.
Så klippet jeg ut noen sirkler. Eller, sirkler er kanskje litt overdrevent :) Men iallfall noen litt røffe frihåndsklipte greier.
For å gi litt dybde til dem, la jeg en kant med sort fettfarge rundt på hver av dem.
Og nok en gang ble fargen gnidd utover.
Sånn - en stilig effekt, ikke sant? Åsså så grådig enkelt! Me like!
Istedenfor de opprinnelige kulene på lysestaken, limte jeg på mine hjemmesnekra sirkler.
Så klippet jeg en haug med trekanter.
Kantet dem med sort.
Og gned fargen utover.
Disse limte jeg i nedkant av bildet.
Sånn.
Og for å forsegle collagen, brukte jeg Gel Medium. Det kan du påføre med en svamp, en pensel, eller med fingrene om du vil. En annen grunn til at jeg la et tynt lag med Gel over hele siden, er at fettfarger har en tendens til å sverte, og i tillegg er det helt umulig å bruke penn for å skrive rett på fettfarge-områder. Men, med litt Gel, er saken biff!
Legg på et godt lag. Det blir blankt når det tørker.
Så tegnet jeg på litt hvite prikker her og der, og laget en tekst. Deler av den er skrevet for hånd, mens resten er med små klistremerkebokstaver fra Making Memories.
Et detaljbilde av den øverste teksten.
Og den nederste.
Ok. Dette var mitt bidrag :) Nå venter jeg spent på ditt! Legg veldig gjerne igjen en kommentar her om du har laget noe, så kommer jeg pilende inn for å se....

5 kommentarer:

Gunn (Merete) sa...

Åhhh, nå fikk jeg se hvordan du gjorde det. Knallstilig, og jeg digger fargevalget ditt. Nå fikk jeg også lyst på fettfarger. Må nok vente ei stund, det kan virke som pengeboka mi lekker, det er liksom så rart.... :-))

Karin sa...

Ihh Åshild, bare dog dagen havde dobbelt så mange timer :-) du er super god til at få mig til at ønske mig nye farver (næsten) hver dag ;-) KANON inspirerende !!!!

Torunns- fristed sa...

Jeg er innom denne bloggen hver dag, og prøver også å lage min egen artjournal, men så kom det flotte være da gitt :)
Klarer ikke helt å sette meg ned inne da.
Syntes det er flott med denne bloggen jeg da, og det var den som gav meg et puff til å prøve art journal :)

Marthe sa...

Åshild, du må ikke finne på å legge ned denne bloggen!! Jeg henter masse inspirasjon her, og selv om jeg selv ikke har hatt tid til å starte min egen art journal enda, så er det en høy prioritet(jeg jobber bare om dagen ama), så please keep going!!

Wenche sa...

Syns bloggen er kanonflott. AT jeg ikke har lagt ut mer kommer av at jeg har skikkelig sperre når det gjelder å utfolde meg selv. I tillegg syns jeg det er vanskelig å legge ut ting som jeg føler blir veldig personlige, dvs, dersom siden min avspeiler for mye av min personlighet så blir den liggende langt inni skuffa der INGEN får se den.

Når det er sagt - kanskje er det nok med 2 eller 3 utfordringer hver uke? En utfordring hver dag kan kanskje virke overveldende på noen...?? (meg....)

Bloggen MÅ bestå!