onsdag 17. september 2008

Swirleskrift - swirly fonts

Jeg har ikke fokusert så mye på håndskrift ennå, men faktisk så syns jeg det er noe av det som gjør en AJ-side virkelig personlig. En 'personal touch'. Og en AJ-side bør veldig gjerne ha nettopp en personlig touch, er du ikke enig? Jeg sier ikke at alle sidene må ha håndskrift. Jeg bare sier at du ikke skal være redd for å bruke den :) I haven't focused too much on handwriting, but in fact that is the part of an AJ page that I feel is the most personal part of all. Your handwriting is your personal touch. And an AJ page should have a personal touch, don't you think? I'm not saying that all the pages need some handwriting. I'm just saying that you shouldn't be afraid of using it :)

Når det er noe som skremmer meg, så har jeg funnet ut at det hjelper å leke med det skumle. Jeg prøver å flire, fjolle og utforske det som skremmer meg - og noen ganger funker det bra! Helt siden jeg gikk på barneskolen har jeg vært redd for å tegne, for en eller annen gang på den tiden ble plutselig tegning noe dødlig seriøst noe. Plutselig skulle det jeg tegnet 'ligne på noe'... Æsj, det tok livet av all gleden ved å tegne og jeg tegnet ikke på mange, mange år. Helt til jeg kom over videoene til Sui Blue! Hun er fantastisk og klarte å få frem lysten i meg til å tegne igjen. Hun snakket så varmt om å leke og ha det moro, og det funker! Jeg tegner igjen! Ok, jeg har fortsatt endel skritt igjen å gå før jeg er helt avslappet til det jeg tegner, men jeg er på vei! Og digger det! *glise stooort* Usually when I feel that something scares me, I try to find a way to play. A way to make it all less scary. I try to laugh, experiment and have fun. And sometimes it does work! I've been afraid of drawing since I was a kid, because somewhere around the age of 11-12 drawing suddenly became so serious. Everything I tried to draw should 'look like' something... I hated it and stopped drawing for years. But, not long ago I came across the videos of Suzi Blue and suddenly I so wanted to draw! And she encouraged me (okey, not me personally, but all of us... *lol*) to play and have fun. And it works! I still have some steps to go before I feel 'completely free', but I'm feeling looser than ever! And I love it *big grin*

Så, for alle oss som nøler med å bruke vår egen håndskrift - la oss leke! En leken måte å utforske håndskriften vår på, er å prøve ut forskjellige stiler. Og, siden vi er i snurre-krølle-uka, så la oss leke med snurre-krølle-bokstaver! So, for all of us who hesitate using our own hand writing - it's time to play! And a fun way to play with writing is to try out different styles of writing. And - while experience the curly-swirly week - let's play with curly-swirly letters!

Jeg har funnet frem noen skrifttyper for å sette fart på inspirasjonen. Bruk dem til å 'skrive av' og inn i din egen AJ, eller bruk dem som utgangspunkt for å lage dine helt egne krøllefonter. I've collected some curly fonts just to get you inspired. Use them either to copy the fonts in your own AJ, or use them as inspiration to make your own swirly fonts.

Hvis du vil gi deg selv noe godt mens du leker med krøllete bokstaver, kan du bruke denne teksten som utgangspunkt. Litt antijantelov mens vi leker oss med noe vi føler vi ikke kan - det må jo være en god kombinasjon? If you want to give yourself a present while playing with different kinds of fonts, you can use this text. The words of Anti-Jante combined with playing, should be a great combination, right?

Anti – janteloven

Jeg er enestående !
Jeg er mer verdt enn noen kan måle !
Jeg kan noe helt spesielt !
Jeg har noe å gi andre !
Jeg har gjort noe jeg kan være stolt av !
Jeg har store ubrukte ressurser !
Jeg duger til noe !
Jeg kan godta andre !
Jeg har evne til å forstå og lære av andre !
Der er noen som er glad for at JEG finnes !

Erlig Frøland


The Law of Anti-Jante

I am exceptional.
I am more worthy than anyone can measure.
I can do something special.
I have got something to give to others.
I have done something I can be proud of.
I've got a bundle of unused resources.
I am good at something.
I can accept others.
I've got the capability to understand and learn from others.
There are someone who love me.


(Jeg har byttet ut 'du'-ene med 'jeg'-er, rett og slett for å gjøre teksten mer til min. Dette er setninger jeg vil si til meg selv. Og det er jo setninger nok til mange forskjellige krølleskrifter....) (I've used "I" istead of "You" just to make it more personal. These sentences are a gift to myself... )

6 kommentarer:

Anonym sa...

For et flott innlegg. Takk for inspirasjonen. :)

LaY hOoN sa...

Wow !! This is cool !
I had finished another page of swirls, will publish it tomorrow.
And tonight, I'm gonna try this !
You're really inspired me alot in swirling.
Thank you.

Gunn (Merete) sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gunn (Merete) sa...

Skal prøve å legge inn link på nytt. Fikk det ikke til første gang.
jeg har laget en litt maskulin variant denne gangen. Er ikke så flink på å tegne swirler, har nok ikke helt riktige swungen på håndledddet. Jeg har nå prøvd å tegne litt iallefall.

Her er mitt bidrag

Bodil sa...

Følger med på sidene dine. Spennende. Veldig lyst å lage sånn bok jeg og, men må vente til hobbykroken er ferdig.

Hvor finner jeg videoer av Sui Blue? På nettet?

Mvh Bodil

Gladie sa...

Jeg er veldig tilhenger av håndskrift, men det blir liksom bare min egen kjedelige gamle. Har eksperimentert litt men å prøve litt snurringer og sånn, men det blir lisom ikke helt meg ;) Øvelse gjør mester, I know... men noen ganger hadde det vert kjekt å kunne printe i AJ'en. Og jeg som har PCen full av digiitale duppeditter (wordart, quotes etc) skulle gjerne kjørt en ferdig malt AJ-side gjennom printeren men da hadde den vel fått hikk ;) Men vet du hva jeg fant hin dagen? En dings til å lage egne rubons. Har du sett noe så genialt? Jeg skrev ut en sånn side og prøvde å rubbe et lite sitat over på en ferdig AJ-side rett før jeg reiste - og det ble skikkelig bra :) Må være litt mer forsiktig på handa enn med kjøperubons, spesielt det med å klippe ut motivet før man overfører, men ellers er det helt knall :)